Mararikulam
17 december 2025 - Mararikulam, India
Gisterenochtend aangekomen in Mararikulam, staat in de boekjes vermeld als een nog niet ontdekt stukje paradijs. Nou das wel een beetje overdreven in onze ogen. Strand stelt niet veel voor, weinig te beleven en bij deze temperaturen en de wetenschap dat Indiërs alle troep in het water lozen, voel ik geen directe aandrang om de zee in te rennen. Verder is het vrij stil, dus uitrusten kun je hier wel. We werden naar ons huisje op het resort " a beach symphony " gebracht. Zag er in eerste instantie prima uit ,maar we zaten nog niet of daar ging de drilboor aan op een paar meter afstand. We konden elkaar niet meer verstaan. Dus direct geklaagd bij de manager, die aangaf dat t maar 1 max2 uur zou gaan duren. Inmiddels weten we dat Indiërs heeeel goed kunnen liegen, dus wij bleven aangeven not happy te zijn. Ok, dan kregen we een huisje verderop ( 1 van de 4) als upgrade met privezwembadje. Wij alles weer verhuisd maar de rest van de dag bleef die drilboor actief. Later op de middag weer de manager erbij gehaald en weer gaf hij aan 1 max 2 uur. Heb hem aangegeven dat ik al appje naar agency klaar had staan met verzoek voor ander resort ( er waren nl. Veel mooiere resorts hier vlak bij volgens booking.com) .Daar schrok de beste man erg van en vroeg mij dat svp niet te doen. Hij beloofde dat t nu nog maar 45 min zou duren en dat dan de klus klaar zou zijn. Ben stiekem even terplekke gaan kijken en volgens mij stond er nog voor 2 weken drilboorwerk. Manager gaf aan dat er de rest van de week niets meer zou gebeuren en ter compensatie kreeg ik drie van die grote flessen bier (650ml). Wij, goed en billijk als we zijn, gaven aan dat we t wilden aanzien tot morgen maar als jan de driller dan weer aan de slag ging ik de agency alsnog zou inschakelen.
Vandaag is het gelukkig stil gebleven. Naast krantje lezen, beetje dobberen in een van de 2 zwembaden, weinig uitgevoerd. Beetje rust kan eigenlijk ook geen kwaad na zo'n enerverende reis.
Dit complex van vier huisjes heeft geen restaurant. 3x per dag komt de kok langs en moeten we aan de hand van een menukaart aangeven wat we willen eten en dan wordt dat vers bereid, Tafel op onze veranda wordt netjes gedekt en het eten wordt dan gebracht. Dat eten is helemaal niet slecht, eigelijk best wel goed ; hier durven we kip en vis wel aan.
Na een dagje nietsdoen voor morgen toch maar weer eens een massage afgesproken ( voor mij abhyangam - geen idee wat dat is / ik hou wel van een uitdaginkje/ verrassing maar Jol wilde dit keer absoluut op safe spelen en gaat voor de 90 min. relaxation massage). We zijn benieuwd.....
Gerard:17 december 2025Ziet er toch allemaal mooi uit