Thekkady

11 december 2025 - Thekkady, India

Reis naar onze volgende bestemming , Thekkady, is prima verlopen. Onderweg mochten we de driver stoppen als we leuke marktjes tegenkwamen, zo stond t in t programma. Wij hebben flink opgelet maar onderweg niets wat daar op leek gezien. Dus gingen we in een streep door naar onze nieuwe plek. Aan een megadrukke straat sloegen we opeens rechts en daar leken we in een oase terecht te komen, gelegen in t groen. Weer een prima lokatie

Driver had t al eerder gehad over unieke en uitstekende massage mogelijkheden en dus gingen we eerst naar de lokatie waar dat zou moeten plaatsvinden . Zag er prima uit en we besloten die middag all the way te gaan, een combi van drie massages van totaal 90 min. later op de middag / ik ben er niet zo van maar na onze ervaringen in vietnam en shri lanka besloot ik t maar weer eens te proberen / geen idee wat mij/ons dit keer te wachten stond. Na een ienieminie pizza voor lunch, wij nog even de stad in en wat chocolade bonsbons gekocht (staat regio om bekend). S middags stond driver weer klaar voor onze sessie. Daar aangekomen mocht ik eerst een kamertje in met een mannelijke masseur (jammer 😉) kleren uit en daar stond in mijn onderbroek / ook uit riep hij en hij deed me een papieren servet om om alles te bedekken  ( voor zover dat ging) . Eerst werd mijn hoofd grondig gemasseerd en toen op de tafel. Rits, mijn servet werd weggehaald en ik werd grondig en langdurig gemasseerd met olie.  Daarna ging hij met van die hete stempels te keer en dat was verre van aangenaam. Ik had t gevoel dat ik onder de derde graads brandwonden zat, maar t  leek gelukkig mee te vallen. Pijnlijk was t wel en op mijn oef en aah reageerde hij met " are you ok sir ? Servet werd weer opgeknoopt en ik mocht mij omdraaien voor eenzelfde behandeling van voren

Moet goed voor een mens zijn hadden we vooraf gelezen, echt ontspannend vond ik t allerminst.

Daarna de laatste behandeling : warme olie druppelen op je voorhoofd, niet onaangenaam

Vervolgens werd de olie van mijn lijf geveegd en mocht ik mijn servet vervangen en mij aankleden. Ik voelde me nog behoorlijk glibberig. Mocht mij een uur niet douchen. Terug in de wachtruimte kwam Jol 5 min later aangestrompeld. Deed t bij jou ook zo pijn , was t eerste wat eruit kwam. Ook zij vond t verre van ontspannend. Wij teruggegleden de auto in Zoals aangegeven een uur op bed gezeten en toen snel onder de douche om alle olieresten af te spoelen

Weer een ervaring rijker.

S avonds nog even t dorp in om in een vega restaurant, dat op internet werd aanbevolen een vegetarisch hap te nuttigen ( goed weg te hakken voor maar weer 8 euro).

De volgende dag moesten we om 6:45 ( jullie lezen t goed) aantreden voor een wandeling in het Periyar national park to spot wildlife.  Iedere keer stinken we er weer in, staan we megavroeg op en zien we niets.

We hoopten toch weer dat t nu anders zou zijn. In gebied zouden tientallen tijgers    luipaarden, bizons en maar liefst 900 olifanten rondhuppelen. Het enige wat wij gezien hebben , waren voetafdrukken en veel olifantenpoep. Wel veel bijzondere vogels kunnen spotten, maar te ver weg voor een goeie foto,helaas. T was een flinke wandeling en een uitdaging voor iemand met multivocale glazen, die al moeite heeft met een gewone trap in huis. Bij het passeren van een klein stroompje ging t dan ook mis. Toen ik wilde omdraaien om jol te ondersteunen, stapje ik verkeerd en belandde in t water. Alles aan linkerkant volledig doorweekt en bij t overeind krabbelen 2 schoenen onder water. Soppend mijn weg vervolgd, maar echt blij werd ik hier niet van. Op terugweg paar buffels gezien en een paar apen. Beetje teleurgesteld en ik drijfnat weer terug naar hotel voor het ontbijt. Daarna snel een warme douche en droge kleren aan.

S middags een uitje naar een Spice farm, waar we te zien kregen hoe de verschillende spices groeiden en geoogst werden, wel interessant. Uiteraard weer door zo'n winkel met veel te dure producten . Toch maar flesje massage olie gekocht voor veel te veel rupias, want we weten nu hoe t moet 😂.

Rondom ons hotel stikt inmiddels van de apen en moest ik wegspringen omdat een tweetal snel op mij afkwam. Jol ,stoer als altijd, stond gewoon relaxed foto's te maken.

Vanavond gewoon maar in hotel eten en morgen 5 hr drive naar house boot waar we 1 nacht op zullen verblijven .

Een volgende ervaring....